Assalamualaikum.



     Sempena tahun baru dah nak muncul ni dan umur tidak lagi ada 'teen', Indah nak buat give away yeayyy. Nak join tak? Nak ke tak?  Jom lah join, syarat semudah abcd dan hadiah pun best okayyyyyy. Let's follow the syarat-syarat.............

1. Follow blog *wajib

2. Follow Instagram *wajib

  • @syahindahms
  • @shesyeeraa
  • @airahbeautyhealth 

3. Buat entry bertajuk "New Year Giveaway whoot whotttt" *wajib


4. Dan dalam entry tersebut, share kan gambar paling korang suka dalam tahun 2017.

5. Seterusnya tinggalkan kan link entry tersebut ke comment section entry ini. 


💜 Harap korang ikut syarat ni dengan sejujurnya okay? I would appreciate it. 

💜 Tarikh mula 29 December 2017 dan tamat pada tahun depan 30 January 2018 hehe

💜 We will choose 2 winners. Goodluck ❤

💜  The gifts....................

- 2x aloevera Nature Republic original from Hermo

- 2 Travel pouch


and.........

-Penambahan hadiah vitamin C plus Shaklee jika penyertaan lebih 110 orang


New Year Giveaway whoot whootttt

29 December 2017

Assalamualaikum.



     Sempena tahun baru dah nak muncul ni dan umur tidak lagi ada 'teen', Indah nak buat give away yeayyy. Nak join tak? Nak ke tak?  Jom lah join, syarat semudah abcd dan hadiah pun best okayyyyyy. Let's follow the syarat-syarat.............

1. Follow blog *wajib

2. Follow Instagram *wajib

  • @syahindahms
  • @shesyeeraa
  • @airahbeautyhealth 

3. Buat entry bertajuk "New Year Giveaway whoot whotttt" *wajib


4. Dan dalam entry tersebut, share kan gambar paling korang suka dalam tahun 2017.

5. Seterusnya tinggalkan kan link entry tersebut ke comment section entry ini. 


💜 Harap korang ikut syarat ni dengan sejujurnya okay? I would appreciate it. 

💜 Tarikh mula 29 December 2017 dan tamat pada tahun depan 30 January 2018 hehe

💜 We will choose 2 winners. Goodluck ❤

💜  The gifts....................

- 2x aloevera Nature Republic original from Hermo

- 2 Travel pouch


and.........

-Penambahan hadiah vitamin C plus Shaklee jika penyertaan lebih 110 orang


Hi and Assalamualaikum people.

How you doing? Good? Alhamdulillah.


     So it's that time of year again, new year resolution time! So hopefully I've set some realistic resolution goals that I can work towards, so let's get started, shall we? 😄

1. Fitness ↠ Ya Allah guys, I really need to get fit and live a healthy life. What happened to me? Makin lama makin bambam. Help me. If you have tips or anything related to fitness or lose weight, do comment your link and share your tips in the comment section, okay? Thank you 😗

2. Get Organized ↠  I started to have a planner since SPM. It really organized me what to do, my goals and more. And it really helps when I start going to college. In college, you don't have your mother, your sister or anyone to remind you of anything. You are on your own, so get a planner sayang, write everything on it.

3. Savings Can I? Inshaallah :')

4. Always Thankful ↠  Be grateful that Allah blessed me with the things I did not even ask. And keep saying Alhamdulillah for everything I have, for everything I had and for everything I will have. Also, even things don't work out, I hope that I will still keep on doa and trust Allah, Inshallah :')

5. Get a Good GPA ↠  Hm, since I will sit for the final exam on 3rd January, get a good result must have on my Goals List, isn't it? Pray for me, and may Allah make all of your exams a means of success for you, ease your stress and anxieties and reward you for your hard work ❤❤❤

So, here are the goals that seem can be achieved. Biar sikit daripada banyak terus tak terbuat, haha. Do share your own goals I would like to hear it! Seriously, share ye. 




A few goals for 2018 yeayyyyyy

28 December 2017

Hi and Assalamualaikum people.

How you doing? Good? Alhamdulillah.


     So it's that time of year again, new year resolution time! So hopefully I've set some realistic resolution goals that I can work towards, so let's get started, shall we? 😄

1. Fitness ↠ Ya Allah guys, I really need to get fit and live a healthy life. What happened to me? Makin lama makin bambam. Help me. If you have tips or anything related to fitness or lose weight, do comment your link and share your tips in the comment section, okay? Thank you 😗

2. Get Organized ↠  I started to have a planner since SPM. It really organized me what to do, my goals and more. And it really helps when I start going to college. In college, you don't have your mother, your sister or anyone to remind you of anything. You are on your own, so get a planner sayang, write everything on it.

3. Savings Can I? Inshaallah :')

4. Always Thankful ↠  Be grateful that Allah blessed me with the things I did not even ask. And keep saying Alhamdulillah for everything I have, for everything I had and for everything I will have. Also, even things don't work out, I hope that I will still keep on doa and trust Allah, Inshallah :')

5. Get a Good GPA ↠  Hm, since I will sit for the final exam on 3rd January, get a good result must have on my Goals List, isn't it? Pray for me, and may Allah make all of your exams a means of success for you, ease your stress and anxieties and reward you for your hard work ❤❤❤

So, here are the goals that seem can be achieved. Biar sikit daripada banyak terus tak terbuat, haha. Do share your own goals I would like to hear it! Seriously, share ye. 




Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 !

25 December 2017

Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


Assalamualaikum.

room tour UiTM Merbok

     Finally, dari start sem nak post pasal dorm, tapi masa tidak mengizinkan. Laptop tidak dibuka dan kalau ada masa free, memang golek golek atas katil je. Blog ni umpama tidak wujud, haha so, here I am, I'm back with my dorm tour 😉

I love watching dorm tour on youtube, seriously dengan dorm haul. Tapi college deme memang beza lah ye dengan kat sini.

Sebelum ni jenuh laa cari dekat google sebelum masuk kolej. Nak tahu macam mana tempat dia, macam mana bilik dia tetambah almari kan haha :p then tak ada.

     Ada tu, ada la tapi tempat je, tunjuk sekitar-sekitar Universiti je tu pun sikit dan sebelum 2010, terlalu lama. Uitm Merbok ni dah banyak diorang buat bangunan baru, kolej perempuan pun dah bertambah jadi 3, kolej lelaki je tak tahu laa bila nak tambah, kesian laa jugak kat diorang tempat sangat terhad. huhu.

Serba sikit pasal kolej dekat UiTM Merbok :

💜 1 kolej lelaki, 3 kolej perempuan. ( Malinja, Mahsuri, Masria, Murni)
💜 Kolej perempuan bahagian belakang, dan paling jauh Murni. Tabah ya awak awak siapa yang dapat situ huhu :')
💜 Dewan makan di Malinja, Masria dan Murni. 
💜 Mahsuri dekat dengan foodcourt je.
💜 Pejabat Kolej dekat Masria.
💜 Indah duduk dekat Mahsuri.
💜 Lagi nak tahu apa? Komen kat bawah okay 😉
💜 Bank atm ada satu je, dekat pintu pagar.
💜 Depan Uitm , dekat luar ada kedai makan. Budak budak UiTM Merbok memang slalu pi makan  situ. Penuh dengan kami kami ja hahaha.
💜 Kat sebelah kedai makan tu jugak ada tempat nak sewa kereta. So senang siapa ada lesen nak keluar bawak kereta. Pandu elok elok okay.


Jadi mari teruskan............

room tour UiTM Merbok
     First masuk, diri kat pintu tu nampak view ini.
Bilik yang memuatkan 4 orang budak comel hehe.

room tour UiTM Merbok
And this is view from inside of the room.

room tour UiTM Merbok
So kalau korang diri kat pintu, katil double decker ni belah kiri. Atas Indah dan bawah Shu.
Bawah katil tempan simpan ayor mineral dan bag segala macam benda lah.

Bilik perempuan di UiTM Merbok
Belah katil kitorang ada suis kipas, laundary bag (mine), tong sampah dan penyapu semua tu as you can see. Kalendar sponsor by Ayu. 

Bilik perempuan di UiTM Merbok
Next, katil belah kanan, Sam atas, Ayu bawah. Penuh dengan mineral jugaaa dan kasut di bawah katil 😝


Dan dekat katil diorang ada cermin, bawah tu laundry basket Sam (she loves pink i tellya)

See. Katil dia warna pink. Kurnia a.k.a bantal busuk dia pun warna pink. Kalau nak tidur pun bersusun jee sebelah beliau. Spesis alarm tepi telinga tak mau bangun budak ni :') yang kitorang ni redha jeeee haha sorry sam xD

This is my katil. No fun stuff, only minion.

Katil Shuuuu. Dia suruh masuk banyak banyak tapi kita pilih satu je hehehehhe. Oh ya, dia ni suka sangat dengan katil dia. Lepas makan baring, lepas mandi baring, lepas exercise pun baring. Specialnya lagi, duduk saja lapaq, tengah termenung atas katil pun tetiba lapaq :') Why Shu? why? and masa nak tangkap gambar ni, dia sorok bantal busuk dia so, sorry guys. Tidak dapat didedahkan 😜

This is katil Ayu. Dia suka warna hitam, barang dia semua warna hitam. Tapi....... Katil dia warna warni. Why? Dia suka tengok movie atas katil, tetiba je berair mata dia, 5 minute after, gelak pulak. Multiple personality disorder. Pity her. hahahaaha Oh ye, tu warna oren bantal busuk dia. Semorang ada bantal busuk masing-masing 👍👍👍

Almari Ayu and Sam. Indah dengan Shu punya private ahahaha. So almari dia mcm ni je, tak besar, tak kecik. Dalam dia ada drawer satu dibawah dan shelf di atas.

Meja belah kiri, meja Indah tepi dinding. 

Bilik perempuan di UiTM Merbok
 Drawer ada dua each meja dan ada dua suis

Bilik perempuan di UiTM Merbok



Meja Shu. Barangnya sikit jer and look at my stuff yang sangat banyak tu huhu :') Jangan pelik botol air mineral merata atas meja, itu NYAWA.

Tempat iron dan letak pinggan mangkuk.

Art and design. Bilik perempuan di UiTM Merbok
Meja Sam dan Ayu.

Model Kurnia. Sam ni budak Art and Design. So barang dia memang banyak dan pandai dia organized hewhew. 


Thats all for today. Thanks from Kurnia and Unicorn 👋




Dorm tour #UiTM Merbok.

30 September 2017

Assalamualaikum.

room tour UiTM Merbok

     Finally, dari start sem nak post pasal dorm, tapi masa tidak mengizinkan. Laptop tidak dibuka dan kalau ada masa free, memang golek golek atas katil je. Blog ni umpama tidak wujud, haha so, here I am, I'm back with my dorm tour 😉

I love watching dorm tour on youtube, seriously dengan dorm haul. Tapi college deme memang beza lah ye dengan kat sini.

Sebelum ni jenuh laa cari dekat google sebelum masuk kolej. Nak tahu macam mana tempat dia, macam mana bilik dia tetambah almari kan haha :p then tak ada.

     Ada tu, ada la tapi tempat je, tunjuk sekitar-sekitar Universiti je tu pun sikit dan sebelum 2010, terlalu lama. Uitm Merbok ni dah banyak diorang buat bangunan baru, kolej perempuan pun dah bertambah jadi 3, kolej lelaki je tak tahu laa bila nak tambah, kesian laa jugak kat diorang tempat sangat terhad. huhu.

Serba sikit pasal kolej dekat UiTM Merbok :

💜 1 kolej lelaki, 3 kolej perempuan. ( Malinja, Mahsuri, Masria, Murni)
💜 Kolej perempuan bahagian belakang, dan paling jauh Murni. Tabah ya awak awak siapa yang dapat situ huhu :')
💜 Dewan makan di Malinja, Masria dan Murni. 
💜 Mahsuri dekat dengan foodcourt je.
💜 Pejabat Kolej dekat Masria.
💜 Indah duduk dekat Mahsuri.
💜 Lagi nak tahu apa? Komen kat bawah okay 😉
💜 Bank atm ada satu je, dekat pintu pagar.
💜 Depan Uitm , dekat luar ada kedai makan. Budak budak UiTM Merbok memang slalu pi makan  situ. Penuh dengan kami kami ja hahaha.
💜 Kat sebelah kedai makan tu jugak ada tempat nak sewa kereta. So senang siapa ada lesen nak keluar bawak kereta. Pandu elok elok okay.


Jadi mari teruskan............

room tour UiTM Merbok
     First masuk, diri kat pintu tu nampak view ini.
Bilik yang memuatkan 4 orang budak comel hehe.

room tour UiTM Merbok
And this is view from inside of the room.

room tour UiTM Merbok
So kalau korang diri kat pintu, katil double decker ni belah kiri. Atas Indah dan bawah Shu.
Bawah katil tempan simpan ayor mineral dan bag segala macam benda lah.

Bilik perempuan di UiTM Merbok
Belah katil kitorang ada suis kipas, laundary bag (mine), tong sampah dan penyapu semua tu as you can see. Kalendar sponsor by Ayu. 

Bilik perempuan di UiTM Merbok
Next, katil belah kanan, Sam atas, Ayu bawah. Penuh dengan mineral jugaaa dan kasut di bawah katil 😝


Dan dekat katil diorang ada cermin, bawah tu laundry basket Sam (she loves pink i tellya)

See. Katil dia warna pink. Kurnia a.k.a bantal busuk dia pun warna pink. Kalau nak tidur pun bersusun jee sebelah beliau. Spesis alarm tepi telinga tak mau bangun budak ni :') yang kitorang ni redha jeeee haha sorry sam xD

This is my katil. No fun stuff, only minion.

Katil Shuuuu. Dia suruh masuk banyak banyak tapi kita pilih satu je hehehehhe. Oh ya, dia ni suka sangat dengan katil dia. Lepas makan baring, lepas mandi baring, lepas exercise pun baring. Specialnya lagi, duduk saja lapaq, tengah termenung atas katil pun tetiba lapaq :') Why Shu? why? and masa nak tangkap gambar ni, dia sorok bantal busuk dia so, sorry guys. Tidak dapat didedahkan 😜

This is katil Ayu. Dia suka warna hitam, barang dia semua warna hitam. Tapi....... Katil dia warna warni. Why? Dia suka tengok movie atas katil, tetiba je berair mata dia, 5 minute after, gelak pulak. Multiple personality disorder. Pity her. hahahaaha Oh ye, tu warna oren bantal busuk dia. Semorang ada bantal busuk masing-masing 👍👍👍

Almari Ayu and Sam. Indah dengan Shu punya private ahahaha. So almari dia mcm ni je, tak besar, tak kecik. Dalam dia ada drawer satu dibawah dan shelf di atas.

Meja belah kiri, meja Indah tepi dinding. 

Bilik perempuan di UiTM Merbok
 Drawer ada dua each meja dan ada dua suis

Bilik perempuan di UiTM Merbok



Meja Shu. Barangnya sikit jer and look at my stuff yang sangat banyak tu huhu :') Jangan pelik botol air mineral merata atas meja, itu NYAWA.

Tempat iron dan letak pinggan mangkuk.

Art and design. Bilik perempuan di UiTM Merbok
Meja Sam dan Ayu.

Model Kurnia. Sam ni budak Art and Design. So barang dia memang banyak dan pandai dia organized hewhew. 


Thats all for today. Thanks from Kurnia and Unicorn 👋




My Journey in Pictures

© Syahindah Ms. Design by Fearne.