Dorm tour #UiTM Merbok.

30 September 2017

Assalamualaikum.

room tour UiTM Merbok

     Finally, dari start sem nak post pasal dorm, tapi masa tidak mengizinkan. Laptop tidak dibuka dan kalau ada masa free, memang golek golek atas katil je. Blog ni umpama tidak wujud, haha so, here I am, I'm back with my dorm tour 😉

I love watching dorm tour on youtube, seriously dengan dorm haul. Tapi college deme memang beza lah ye dengan kat sini.

Sebelum ni jenuh laa cari dekat google sebelum masuk kolej. Nak tahu macam mana tempat dia, macam mana bilik dia tetambah almari kan haha :p then tak ada.

     Ada tu, ada la tapi tempat je, tunjuk sekitar-sekitar Universiti je tu pun sikit dan sebelum 2010, terlalu lama. Uitm Merbok ni dah banyak diorang buat bangunan baru, kolej perempuan pun dah bertambah jadi 3, kolej lelaki je tak tahu laa bila nak tambah, kesian laa jugak kat diorang tempat sangat terhad. huhu.

Serba sikit pasal kolej dekat UiTM Merbok :

💜 1 kolej lelaki, 3 kolej perempuan. ( Malinja, Mahsuri, Masria, Murni)
💜 Kolej perempuan bahagian belakang, dan paling jauh Murni. Tabah ya awak awak siapa yang dapat situ huhu :')
💜 Dewan makan di Malinja, Masria dan Murni. 
💜 Mahsuri dekat dengan foodcourt je.
💜 Pejabat Kolej dekat Masria.
💜 Indah duduk dekat Mahsuri.
💜 Lagi nak tahu apa? Komen kat bawah okay 😉
💜 Bank atm ada satu je, dekat pintu pagar.
💜 Depan Uitm , dekat luar ada kedai makan. Budak budak UiTM Merbok memang slalu pi makan  situ. Penuh dengan kami kami ja hahaha.
💜 Kat sebelah kedai makan tu jugak ada tempat nak sewa kereta. So senang siapa ada lesen nak keluar bawak kereta. Pandu elok elok okay.


Jadi mari teruskan............

room tour UiTM Merbok
     First masuk, diri kat pintu tu nampak view ini.
Bilik yang memuatkan 4 orang budak comel hehe.

room tour UiTM Merbok
And this is view from inside of the room.

room tour UiTM Merbok
So kalau korang diri kat pintu, katil double decker ni belah kiri. Atas Indah dan bawah Shu.
Bawah katil tempan simpan ayor mineral dan bag segala macam benda lah.

Bilik perempuan di UiTM Merbok
Belah katil kitorang ada suis kipas, laundary bag (mine), tong sampah dan penyapu semua tu as you can see. Kalendar sponsor by Ayu. 

Bilik perempuan di UiTM Merbok
Next, katil belah kanan, Sam atas, Ayu bawah. Penuh dengan mineral jugaaa dan kasut di bawah katil 😝


Dan dekat katil diorang ada cermin, bawah tu laundry basket Sam (she loves pink i tellya)

See. Katil dia warna pink. Kurnia a.k.a bantal busuk dia pun warna pink. Kalau nak tidur pun bersusun jee sebelah beliau. Spesis alarm tepi telinga tak mau bangun budak ni :') yang kitorang ni redha jeeee haha sorry sam xD

This is my katil. No fun stuff, only minion.

Katil Shuuuu. Dia suruh masuk banyak banyak tapi kita pilih satu je hehehehhe. Oh ya, dia ni suka sangat dengan katil dia. Lepas makan baring, lepas mandi baring, lepas exercise pun baring. Specialnya lagi, duduk saja lapaq, tengah termenung atas katil pun tetiba lapaq :') Why Shu? why? and masa nak tangkap gambar ni, dia sorok bantal busuk dia so, sorry guys. Tidak dapat didedahkan 😜

This is katil Ayu. Dia suka warna hitam, barang dia semua warna hitam. Tapi....... Katil dia warna warni. Why? Dia suka tengok movie atas katil, tetiba je berair mata dia, 5 minute after, gelak pulak. Multiple personality disorder. Pity her. hahahaaha Oh ye, tu warna oren bantal busuk dia. Semorang ada bantal busuk masing-masing 👍👍👍

Almari Ayu and Sam. Indah dengan Shu punya private ahahaha. So almari dia mcm ni je, tak besar, tak kecik. Dalam dia ada drawer satu dibawah dan shelf di atas.

Meja belah kiri, meja Indah tepi dinding. 

Bilik perempuan di UiTM Merbok
 Drawer ada dua each meja dan ada dua suis

Bilik perempuan di UiTM Merbok



Meja Shu. Barangnya sikit jer and look at my stuff yang sangat banyak tu huhu :') Jangan pelik botol air mineral merata atas meja, itu NYAWA.

Tempat iron dan letak pinggan mangkuk.

Art and design. Bilik perempuan di UiTM Merbok
Meja Sam dan Ayu.

Model Kurnia. Sam ni budak Art and Design. So barang dia memang banyak dan pandai dia organized hewhew. 


Thats all for today. Thanks from Kurnia and Unicorn 👋




21 comments

  1. Hahahahahha padehal bilik sepahhh

    ReplyDelete
  2. Heheh wah best2 dorm tour hee rindu nk study balik 😢

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terima kasih :D ada rezeki boleh sambung belajar lagi

      Delete
  3. teringat time duduk hostel dulu. yang penting kebersihan tu penting

    ReplyDelete
  4. tengok post room tour awakni saya terus nak buat room tour saya dekat uitm tapah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat laa buat laaaa, nanti bagi kita link. hehe

      Delete
  5. Tgk gambar2ni teringat Pula mama zaman kt u dulu

    ReplyDelete
  6. Dlu stduy dok umah sewa tp biasa dh dok asrama masa sekolah menengah so dh thu mcm mna keadaan die..hehe

    ReplyDelete

My Journey in Pictures

© Syahindah Ms. Design by Fearne.