Moh Tengok : Horror Movies October

9 November 2019


Assalamualaikum and Hai penduduk bumi sekalian.

     I rasa macam nak buat bloglist contest since nak get to know blogger dan senang sikit nak blogwalking. Tapi I selalu je blogwalking thru list blog yang I follow hehe so, kalau nak tambah reader setia boleh follow I and surely akan difollow balik.

     Actually, I’m not really into movie genre yang horror. I suka fantasy, adventures kind of movie. Akan tetapi, sejak kebelakangan ni memang nak tengok horror movie je hahaha. Senang cerita, memang I dah mula tengok semua genre. Jadi, meh I nak share horror movie yang I dah tengok this month.

1. Scary Stories to Tell in The Dark. (2019)
     Kisah tentang sekumpulan remaja masuk dalam banglo lama yang terbiar. Diorang dah dengar cerita pasal banglo tu, tapi masuk jugak. Oleh sebab dah masuk, diorang jumpa buku yang ditulis oleh Sarah (hantu tu) bila dia dikurung dan didera and that make it worse, it is a series of scary stories which is terjadi in real life sekumpulan remaja tu selepas balik ke rumah masing masing.

     Sebab cerita ni, I jadi fobia bila ada jerawat naik. Okay laa, takde la fobia mana tapi macam teringat-ingat hahahaha. Kalau korang dah tengok, you know what I meant kan :’)

     Cerita ni takdelah slow sangat, agak menyeramkan dan menakutkan hantu dia. Jangan risau, kalau korang suka tengok hantu, dalam ni banyak haha

Rate :  ★★★☆

2. The Dead Don’t Die. (2019)
     Cerita ni takda hantu, yang ada zombie. So kisahnya dalam berita ada kejadian alam macam waktu siang malam tak menentu, haiwan sudah tidak keruan gitteww so at one point, ada something yang membangunkan mayat dalam kubur ni menjadi zombie. Jadi,  manusia di bandar Centerville ni terpaksa lah bunuh zombie ni walaupun kawan diorang sendiri yang dah bertukar jadi zombie. Tapi ada satu cara je nak bunuh zombie ni, tak boleh ditikam atau ditembak, jadi apa cara nya ? Haa download, jangan tak download.

I download cerita ni sebab ada Selena Gomez jer xD 

Kalau korang ada banyak data lebih tak guna or unlimited data or wifi, boleh la download hehe.

Rate :  ★★☆

3. The Hole in The Ground. (2019)
     Sarah dan anak lelaki dia baru pindah rumah baru. Tapi I tak faham kenapa rumah dia macam jauh gila dengan jiran jiran. Tak, rumah kat situ, satu-satu dan jauh-jauh and keliling hutan. I don't know laa tapi macam jauh hahaha. Okay lepas tu, ada satu hari ni anak dia tetiba hilang dari radar. Takde la hilang kena culik, tapi macam main kat luar rumah. Tapi mana lah tahu kan kena culik ke tak since rumah pun dikelilingi hutan kan hm. 

     Bila anak dia balik rumah, Sarah ni perasan anak dia berubah. Contoh dari tak suka makan cheese, dia jadi suka so Sarah macam pelik laaa. Ianya disebabkan ada something happened masa anak dia hilang kejap. Apadia ? Jengjengjenggggggg

Rate : ★★☆

4. Zombieland. (2009)
     Cerita tentang serangan zombie besar-besaran. Setiap stop, daripada seorang bertambah ke 4 orang yang masih survive. Sekarang tengah on show Zombieland Dual Tap, so yang 1 ni memang zombie nya belum settle dihapuskan lagi. Sebelum tengok no 2, tengok yang ni dulu okie ?

Rate : ★★★☆

5. Ghost House. (2017)
     Young American couple yang bercuti di Thailand. Yang perempuan nya minat photography and suka tengok ghost house, pelik bukan? Suka laa benda yang seronok, comel-comel ke, ni ghost house............ hahaha. Tapi, kesukaan dia kepada ghost house ni lah punca this couple haunted by evil spirit.

     Dia percayakan orang lain untuk bawa dia tour kat thailand which is American juga walaupun boyfriend dia tak nak. Jadi disini I nak nasihat kan just follow your tour guide ya eventho korang jumpa rakan senegara. Ikut situasi la sebab kalau dalam situasi ni, I pun tak faham kenapa dia nak follow orang yang dia tak kenal tu.............................................

     Tapi I rasa cerita ni memang menyeramkan sebab memang terkejut-terkejut ye guys haha ke I memang penakut ? hm

Rate : ★★★☆

Jadi, ada tak salah satu cerita dia atas yang korang dah tengok atau teringin nak tengok ? 





Post a comment

© Syahindah Ms. Design by Fearne.