Shopee Haul Sale 1.1

31 December 2019

Assalamualaikum and Hi penduduk bumi sekalian.

      Oleh kerana kita sudah pun melepasi bulan November, dan memasuki bulan December seterusnya on the way ke 2020, banyak tak kisah la supermarket ke, online shopping ke, tengah buat SALE. Terutama Shopee yang membuatkan Indah rambang mata banyak sangat benda yang masuk cart. Tapi Indah grab yang bulan November punya SALE je, which is ada RM0 shipping dan ada yang RM11 keatas free shipping fee. 

Guys.......

Jangan kata korang tak rembat apa apa pun kat shopee.

    Kalau memang tak, boleh survey dah apa-apa yang korang dari dulu teringin nak beli tu dah boleh beli sekarang okie ? Kalau sale sampai 90% tu memang nice dah. Jangan lupa pilih preferred shop so that boleh minus coin yang korang kumpul.

Jadi sekarang, Indah nak share apa yang Indah checkout dekat shopee. Mostly, sememangnya RM0 shipping hehe sebab kalau yang a bit pricey tu, betul-betul perlu je Indah akan grab.


1. 2 pcs Keychain Pendants Gift. RM0 shipping so per pcs cuma RM0.84. Indah memang suka gila minion. Like, pengumpul tegar, so, why notz hehe.

2. 1 pc music symbol keychain. RM0 shiping. Harganya RM0.90 sahaja.

3. Big dipper earrings. RM0 shipping + RM1. Indah beli sebab macam lawa kan, tapi lama-lama warna dia macam luntur sikit 😞


4. Xiaomi Redmi 5plus case. Lawa gilaaa kan, dia macam purple galaxy. My favourite colour. Harga RM5.90, RM11 above free shipping. Tapi Indah nak satu je buat apa banyak-banyak en haha. Maih pakai sampai sekarang, memang sturdy, sampai helokkk jee lawooo.

5. Stationery bag RM1 and 0shipping. Indah beli 3pcs sebab rasa macam nak buat giveaway, maybe letak beauty or skincare or stationery products lah kut.

6. Geode stone bangle 3pcs. RM1.30 per pcs. Indah ada 3 beradik perempuan so satu sorang. Dia macam comel jee and simple.

7. Letter Necklace RM1 and 0 shipping

8. Small Bee Earings RM1 and 0shipping. Barang yang tak dapat2 sampai sekarang, malas betul nak buat refund ke apa ke haih.

9. Blackpink phone holder 2x RM2 and 0shipping. 0 shipping gais so why notz. Indah memang minat Blackpink dari awal diorang debut. Tapi tak terlalu extreme smpai wajib pergi konsert or wajib ada poster and semua barang BP, nah.

10. 3D airplane keychain RM2.62 per pcs and 0 shipping.


Itu je yang Indah grab. Sikit-sikit je sebab sebelum tu dah grab banyak barang. RIP my moneyhhh T_T 
Jangan lupa share apa yang korang beli, mana tahu berguna untuk Indah jugak hehe



xoxo,   


3 comments

  1. wah banyaknya :D sha rasa beli baju je kot haritu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak banyak sangat pun, sebab kecik-kecik je hehe. Yekeee? wahhhh, jangan lupa share ootd nanti!

      Delete
  2. hehe shopee ni mcm kedai eco jugak. susah nak jumpa jalan keluar hehe

    ReplyDelete

© Syahindah Ms. Design by Fearne.